Over vis

———————

Verse vis is gezond, veel gezonder dan vlees. Vis is minder vet dan vlees, rijk aan eiwitten, vitaminen en onverzadigde vetzuren, zoals omega 3, en jodium, selenium en fosfor. Portugezen en Japanners, die veel vis eten, hebben minder te lijden van hart- en vaatziekten.

Verse vis heeft heel veel variatie in smaak. Verse vis is zeer licht verteerbaar. Verse vis is makkelijk te bereiden en staat zo op de (borrel)tafel. En verse vis is er voor elke portemonnee!

Verse vis kun je elke dag eten. Op een vers belegd broodje, als gezonde, lichte lunch, de 4-uur-vissoep, als hapjes bij een feestje. Een portie gebakken kibbeling voor de lekkere trek. Vis voor een snelle maaltijd of juist voor een paar bijzondere gangen bij een vorstelijk diner.

Wij hebben de mooiste vissen voor u op een rij gezet. Plus de belangrijkste kenmerken en tips hoe u de vis het beste kunt bereiden.

 

 

 

Vis bereiden

———————

In vis zit visvocht dat de vis mooi sappig houdt. Het is dus belangrijk dat u het visvocht niet verliest als u de vis bereidt. Als u vis gaat bakken hebben wij voor u een gratis visbeslag. Voor het bakken spoelt u de vis af met koud water en dept u de vis droog. Vervolgens zout u de vis (licht) en laat u het zout ca. 10 minuten intrekken. Daarna smeert u de vis in met het beslag en bakt u de vis in olijfolie of roomboter.

 

Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk

Dorade staat ook bekend als zeebrasem. Het is een perfect visje om te bereiden op een warme zomerdag, omdat er weinig werk aan zit.

Dorade  heeft matig vet visvlees en is fijn van smaak door het eten van schaaldieren. U kunt Dorade stoven, bakken, grillen of frituren.

Fijnproevers kiezen altijd voor de platte Zeeuwse oesters. Haar smaak en elegante uiterlijk zijn ongekend. Na opening toont deze koningin onder de oesters een prachtige kleurschakering. De structuur van het oestervlees is romig, de smaak licht zilt en enigszins nootachtig, de bite perfect.

Lees verder

Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot

Het vlees van de kabeljauw is intens wit en heeft een stevige structuur met een delicaat aroma. De smaak van kabeljauw is fijn. Heerlijk om te bakken, stoven of te koken.

De alom bekende kibbeling wordt gemaakt van deze heerlijke vis en dient als basis voor een gezonde snack.

Deze vis is MSC-gecertificeerd zodat u zeker weet dat u vis heeft die duurzaam gevangen wordt.

Heilbot levert stevig blank visvlees en is mild van smaak. Het dieet van de heilbot bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel.

Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd.

Aanbevolen hoeveelheid: 2 ons per persoon.

Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten

Roodbaars is een matige vette, smakelijke vis met stevig vlees. Dat komt omdat de roodbaars diepzeegarnalen  en haringen eet.

Lekker om te bakken, braden, grillen en te koken. Aanbevolen hoeveelheid: 2 ons pp.

De echte! Gevuld met Noordzeegarnalen en kreeft en gemaakt volgens klassiek Holtkamp receptuur. De dunne, haast brosse korst en de glanzende ragout maken de croquet tot een ware publiekslieveling.

Mosselen Noordzee tong en sliptong

Vers is het devies. Wij zeggen dan ook: ‘deze mosselen zwemmen nog.’

Tong en sliptong hebben een onmiskenbaar fijne en eigen smaak. Dat komt doordat deze vissen kreeftachtigen en schaaldieren eten.

Tong en sliptong zijn heerlijke vissen om te bakken, koken of te stoven.

Aanbevolen hoeveelheid: 2 sliptong of 1 tong per persoon.

Scholfilet Tilapiafilet

Scholfilet is een magere visfilet met een vrij neutrale smaak. Scholfilet is een veelzijdige vis die met allerlei sausjes te bereiden is. Ze zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gebakken of gefrituurd worden. Verder zijn ze  geschikt om te koken, grillen, marineren en te stoven.

Tilapia is een kweekvis met een stevige, milde smaak. U kunt de filets bakken, stomen, grillen, pocheren of stoven. En door de stevige structuur van het visvlees is deze vissoort ook prima geschikt voor het bereiden van ovenschotels.

Tilapia kan met alle soorten groentes gecombineerd worden. Het tilapiavlees ziet er na het bereiden bijna zo uit als tarbot en is ook minstens zo sappig en smaakvol .

Verse coquilles Verse schol

Verse coquilles zijn een ware delicatesse. Ze zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Qua bereiding heeft de coquille niet veel nodig. Een goed gebakken coquille heeft een gekarameliseerd korstje en iets doorschijnend vlees dat heerlijk zacht is.

Bakken is niet altijd nodig, want superverse coquilles zijn ook rauw niet te versmaden. Bijvoorbeeld als carpaccio gesneden en gemarineerd in citroen.

Verse coquilles zijn de finishing touch voor elk culinair diner.

Deze vis is geschikt om te koken, grillen, marineren, bakken en te stoven
Aanbevolen hoeveelheid: 250 gram per persoon.
Per stuk ongeveer 250 gram.

Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit)

Deze topkwaliteit Noorse zalm is een matige  vette vis met stevigdieprozedvisvlees. De smaak van de zalm is zacht en iets vettig en zeer smaakvol. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart en bloedvaten en bovendien cholesterolverlagend werken. Daarnaast bevat de vis ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen..

Tonijn is gezond om te eten door de eiwitten en omega-3 vetzuren die de vis bevat.

Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars

Deze  zalm groeit op in de schone, ijzige en heldere rivieren van Alaska. De zalm voedt zich met garnalen, kreeftjes en andere kleine zeedieren. Daarom is de smaak garnalig en pittig en is het visvlees mooi en rood.

De smaak van zeebaarsfilets is zoetig en mild met een fijne structuur. Zeebaars is een veelzijdige vis die je kunt bakken, braden, koken, marineren, stoven en grillen.

Tip: Het vel is altijd lekker, laat het vel dus aan de vis zitten.

Let op: bij ons alleen leverbaar op vrijd ag en zaterdag.

Zeeduivel Zeewolffilet

De smaak van de zeeduivel is heel verfijnd, vergelijkbaar met kreeft. Zeeduivel heeft een stevige structuur en combineert daarom goed met spek en sausjes. De zeeduivel kan uitstekend gestoomd, gebakken of in de oven bereidt worden.

Tip: vis klaarmaken voor iemand die zegt niet van vis te houden? Neem dan zeeduivel, de vis die vaak wordt aangeduid als vissoort die zelfs vishaters waarderen.

 

De zeewolf is een matige vette vis die graag schelp- en schaaldieren eet. Het visvlees heeft een stevige structuur en uitgesproken smaak. De fijne smaak komt gebakken uitstekend tot zijn recht.

Haring

Een heerlijke Hollandse traktatie die altijd naar meer smaakt. Vers gesneden in onze haringbar.
 
Wij hebben ook schotels met vers gesneden haring. Altijd goed voor een feestje. Schotels vanaf 8 stuks. Op een haringschotel passen maximaal 20 haringen. Wilt u grotere aantallen? Belt u dan 020 4196627 en bestel meer schalen.

Openingstijden

Viswinkel Peter Tol

Ma. t/m vr. : 07:30 - 18:00 uur

Zat. : 07:30 - 17:00 uur

 

Speciale dagen:

1ste en 2de Paasdag: Gesloten

1ste en 2de Pinksterdag: Gesloten

Hemelvaartsdag: Gesloten

1ste en 2de kerstdag: Gesloten

 

Contactgegevens

Viswinkel Peter Tol

Oostelijke Handelskade 1041-1045

Amsterdam

Telefoon: 020 4196627

 

E: Info@viswinkelpetertol.nl

W: www.viswinkelpetertol.nl

F: facebook.com/vishandelpetertol

Routebeschrijving

Winkelcentrum Brazilië. 1,5 uur gratis parkeren

Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk
Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot
Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten
Mosselen Noordzee tong en sliptong
Scholfilet Tilapiafilet
Verse coquilles Verse schol
Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit)
Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars
Zeeduivel Zeewolffilet
Haring
Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk
Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot
Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten
Mosselen Noordzee tong en sliptong
Scholfilet Tilapiafilet
Verse coquilles Verse schol
Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit)
Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars
Zeeduivel Zeewolffilet
Haring
Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk
Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot
Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten
Mosselen Noordzee tong en sliptong
Scholfilet Tilapiafilet
Verse coquilles Verse schol
Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit)
Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars
Zeeduivel Zeewolffilet
Haring
Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten Mosselen Noordzee tong en sliptong Scholfilet Tilapiafilet Verse coquilles Verse schol Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit) Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars Zeeduivel Zeewolffilet Haring
Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten Mosselen Noordzee tong en sliptong Scholfilet Tilapiafilet Verse coquilles Verse schol Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit) Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars Zeeduivel Zeewolffilet Haring
Dorade Oesters uit Zeeland 
en Frankrijk Hollandse kabeljauwfilet
en -haas (MSC) Heilbot Roodbaarsfilet Holtkamp garnalencroquetten Mosselen Noordzee tong en sliptong Scholfilet Tilapiafilet Verse coquilles Verse schol Verse zalm Tonijnrugfilets
(sashimi-kwaliteit) Wilde Alaska zalmfilet (MSC) Zeebaars Zeeduivel Zeewolffilet Haring