De lekkerste haring van Amsterdam

Iedere haringliefhebber heeft zijn eigen mening over hoe een goede haring hoort te smaken. De kwaliteit wordt door een aantal factoren bepaald waaronder het vetgehalte, de malsheid en de structuur. Daarnaast moet de haring goed ontbloed en blank zijn. Afhankelijk van de bewerking, dient de geur en smaak fris en zilt te zijn en meer of minder gerijpt.
De haring van Viswinkel Peter Tol wordt door zijn klanten zeer gewaardeerd en is inmiddels een begrip in Amsterdam Oost.

De Haring van Viswinkel Peter Tol in Amsterdam is wereldberoemd

Van alle vissoorten die Nederland als visland te bieden heeft, is zoute haring wel een van de meest bekende vissoorten. Nergens anders wordt de haring zoveel gegeten als in Nederland. Er komen toeristen van over de hele wereld naar Viswinkel Peter Tol in Amsterdam en zij vragen steevast naar deze oer-Hollandse lekkernij.

Hollandse Nieuwe

Rond half juni wordt het startschot gegeven voor de komst van het eerste vaatje zoute haring, ook wel Hollandse Nieuwe of maatjes Haring genoemd. Op de veiling in Scheveningen wordt het eerste vaatje voor veel geld geveild. Deze dag noemt men ook wel Vlaggetjesdag. De dag na de veiling is de Hollandse Nieuwe Haring overal te koop. Op veel plaatsen gaat dit gepaard met haringparty’s.

Viswinkel Peter Tol al 2 keer winnaar Nationale Haring Partij

Al 2 keer op rij heeft Viswinkel Peter Tol de eerste prijs gewonnen op de Nationale Haring Partij. De jury bekroonde niet alleen Peters vakkundige bereiding en feestelijke uitstraling van de Hollandse Nieuwe, maar was ook onder de indruk van zijn nieuwste innovatie: https://viswinkelpetertol.nl/haringsushi

Haring is gezond

Haring valt onder de vette vissoorten en bevat meer dan 5% vet. Haring is gezond vanwege de onverzadigde visvetzuren DHA en EPA. Niet voor niets staat haring in de schijf van 5 en wordt er geadviseerd om deze lekkernij 1 keer per week te eten. Het maakt niet uit of de haring uit een pot, blik of vers word gegeten.

Haring kaken

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat haring rauw geserveerd wordt. Haring doorstaat een proces dat kaken wordt genoemd. De vis wordt schoongemaakt en van de ingewanden ontdaan, behalve de alvleesklier. De enzymen uit deze klier zorgen ervoor dat de haring goed kan rijpen en smaakvol wordt. Daarna wordt de haring gezouten en in een emmer bewaard, dit procedé noemt men pekelen. Hierdoor wordt het vocht ontrokken en door osmose wordt de haring steeds zouter. Om haringworm tegen te gaan is het verplicht dat de haring minsten 24 uur bevroren is geweest. Al met al een intensief proces dat veel zorg vergt.

• broodje haring
• haring schotels
• haring sushi
• panharing pot
• zure haring in pot

Viswinkel Peter Tol Haring Amsterdam Hollandse Nieuwe
Haring Hollandse Nieuwe Viswinkel Peter Tol Amsterdam

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.