OESTERS AMSTERDAM

Oesters Amsterdam uit Zeeland en Frankrijk!

Fijnproevers kiezen altijd voor de platte Zeeuwse oesters. Haar smaak en elegante uiterlijk zijn ongekend. Na opening toont deze koningin onder de oesters een prachtige kleurschakering. De structuur van het oestervlees is romig, de smaak licht zilt en enigszins nootachtig, de bite perfect.

Kristaloesters zijn de mooiste oesters die er zijn en perfect voor de feestdagen. U vindt ze dan natuurlijk bij Viswinkel Peter Tol in Amsterdam. Ze gaan hard, dus u kunt ze het beste maar bijtijds bestellen.

Onze Zeeuwse creuses komen uit de Oosterschelde en het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Ook deze oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak. En, het hele jaar leverbaar.

U kunt onze oesters het gehele jaar bestellen in verschillende sorteringen en hoeveelheden.

Viswinkel Peter Tol Oesters Amsterdam Thumbnail

Zeeuwse Creuse

“Oosterschelde Creuse”

Deze oesters liggen op een diepte van 6 tot 8 meter. Het zuivere water van de Oosterschelde en de stromingen zorgen voor een mooie zilte smaak.

Deze oesters zijn verkrijgbaar in diverse sorteringen en hoeveelheden. Zodra de water temperaturen stijgen, zal deze oester gaan ‘melken’ en zal dan tijdelijk niet leverbaar zijn.

Viswinkel Peter Tol Oesters Amsterdam

Oesters Amsterdam

Fines de Bretagne - Cancale

De grotere dichtheid van het plantaardig plankton geeft haar een heel specifieke smaak. Ze hebben een mooie witte schelp die gemakkelijk te openen is. De oesters zijn bekend om hun nadrukkelijke jodiumachtige smaak.

Door de enorme getijdenverschillen worden de oesters die bloot komen te liggen bij eb, voorzien van grote hoeveelheden zuurstof. Hierdoor groeien de oesters er veel beter dan in andere baaien. Ook zorgt de kracht van de stroming voor een permanente vermenging van het zoute en zoete water en voor toevoer van steeds nieuwe hoeveelheden plankton.

Spéciales St. Vaast

Deze oester is altijd ‘Spéciale’. Haar beroemde nootachtige smaak streelt sinds lang de tong van fijnproevers. U proeft een heerlijke, verrassende combinatie van zilt met frisse tonen van noot. Deze jodiumrijke, vlezige oester heeft een vleespercentage hoger dan 10,5 procent.

Het oesterpark van Saint-Vaast-la-Houge ligt in het oudste bassin van Frankrijk. Deze plaats is minder beschut tegen de wind dan de Baai van Mont-Saint-Michel. De grotere wrijving van de golven zorgt voor een gladde bovenkant van de schelp.

Huîrewa île de Ré

Deze oester heeft een fijne, iets zoutige smaak met een nasmaak van hazelnoot.

De allermooiste oesters worden geplaatst in la Pointe du Grouin op rijpingsparken waar ze een jaar doorbrengen, voordat ze verkocht worden. Voor een optimale kwaliteit rijpt in de herfst een gedeelte van de voorraad van oesters in een moeras.

Spéciales Tsarkaya

U proeft een rijpe, unieke, subtiele jodiumachtige smaak met een zoetig tintje. De oester is romig en vlezig van structuur. De delicate smaak blijft lang hangen.

Al tijdens de oudheid was men dol op de oesters uit Cancale. Ze werden rechtstreeks aan de Romeinse keizers geleverd voor hun beroemde banketten. Sindsdien zijn ze altijd prominent aanwezig geweest op de tafels van verschillende koningen. Maar… de meest hartstochtelijke liefhebbers van de oesters waren de Tsaren van Rusland.

Spéciales Prat-ar-Coum

U proeft een bijzondere combinatie van eerst zoet dan zout. Het is de ontmoeting tussen land en zee die aan de oesters uit Prat-ar-Coum hun eigenaardige en subtiele smaak geeft die lang in de mond blijft hangen. Een evenwicht dat tegelijkertijd de mildheid van de abers (zee-armen) weerspiegelt met de nootachtige smaak en de levendigheid van de oceaan die gekenmerkt wordt door de kracht van jodium. De oester is vlezig en crèmig als een bonbon, maar krokant tegelijkertijd.

Viswinkel Peter Tol Oesters Amsterdam Speciale Geay

Spéciales Geay

De smaak van deze oester heeft een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een smaak die lang in de mond blijft hangen.

De ontwikkeling van deze oester vereist een kweek van 3 jaar. Na een uiterst nauwkeurige selectie op basis van de vorm, ronding en dikte, wordt deze oester in de claires van Marennes-Oléron neergelegd. De Spéciale blijft 2 tot 6 maanden in de claire, bij een dichtheid van 10 oesters per m2.

Oesters Amsterdam Creuses Oosterschelde Viswinkel peter tol

Zeeuwse Cruese​

“Grevelingen Creuse”

De schelp is goed gevuld en het visvlees is heerlijk van smaak door zijn uitgebreide smaakpalet. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het zoutgehalte, vergelijkbaar met dat van de Noordzee, het zuivere water, de gematigde temperatuur en de beschutte ligging staan garant voor de kweek van een top oester. Deze oester ligt slechts 1 tot 3 meter onder het wateroppervlak, hierdoor verkrijgt deze oester haar karakteristieke donkere kleur.

Deze oesters zijn verkrijgbaar in diverse sorteringen en hoeveelheden bij Viswinkel Peter Tol in Amsterdam. Zodra de water temperaturen stijgen, zal deze oester gaan ‘melken’ en zal dan tijdelijk niet leverbaar zijn.

Fines de Normandië

Authentiek , smakelijk…

Het zachte vlees van deze oester is heerlijk. U proeft een unieke jodiumachtige smaak en een licht nootaroma dat uw gehemelte streelt. De smaak van deze oester representeert de zee die haar voedt: mooi en wild. Deze gulle en sterke natuur zorgt voor een overweldigende smaaksensatie.
over oesters.

Spéciales Utah Beach

Deze oester heeft een meer geprononceerdere smaak dan de fine. U proeft een heerlijke aroma van noot en ze is zoet en knapperig. Bij deze volle oester proeft u de prachtige overgang van zilt naar fris met een subtiele nootsmaak.

De hoge waarde van het vleespercentage wordt veroorzaakt door de ligging van de oesterparken in Utah Beach ten opzichte van de wind. Hierdoor waait er continu een stevige wind. Hoe meer wind, des te meer groeit het oestervlees en des te minder groeit de schelp.

Spéciales Écaille D'argent

Deze oester heeft de suikerachtige smaak en geur die eigen is voor noten, samen met een zachte en kruidige nasmaak. Gedurende 3 jaar wordt deze oester gekweekt op tafels in zee bij Marennes-Oléron.

Spéciale Gillardeau Oesters Amsterdam Viswinkel Peter Tol

Huître Spéciale Gillardeau​

De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer. De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk.

Aan het einde van de 19e eeuw, is Henri Gillardeau, de oprichter van Gillardeau, al heel vroeg gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. Dertig jaar later, met de hulp van zijn vrouw, vinden we hem aan het hoofd van een oesterkwekerij erkend door de moderne en dynamische bedrijfsvoering.
In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw deze familiezaak over. In 1978 besluit Gérald Gillardeau ‘’Spéciales’’ oesters te produceren en te commercialiseren. Gérald Gillardeau produceert dit product, maar respecteert de methodes en de kennis van zijn voorvaderen. Ze selecteren hun oesters nog steeds met heel veel zorg: ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume.

Zeeuwse Platte Horn Oesters Amsterdam Viswinkel Peter Tol

Zeeuwse "Platte"

Ostrea edulis

Deze heerlijke oester heeft stevig visvlees en een jodiumachtige en romige smaak. De naam geeft het al aan: de oester is plat en rond van vorm. Het duurt maar liefst vijf jaar tot deze oester groot genoeg is voor consumptie. De maat van deze oester wordt aangeduid in ‘nullen’ hoe meer nullen hoe groter de oester.

De ‘Platte’ zijn verkrijgbaar in verschillende sorteringen en hoeveelheden. Zodra de water temperaturen stijgen, zal deze oester gaan ‘melken’ en zal dan een tijdje niet leverbaar zijn.

Speciale Krystale Oesters Amsterdam Viswinkel Peter Tol

Spéciales Krystale​

Zoet en zout tegelijk…

Deze oester daagt uw smaakpapillen uit tot het uiterste. U proeft zoet en zout tegelijk. Door de heerlijke combinatie van noot en jodium en de knapperigheid van het vlees kunt u deze oester niet weerstaan. De zuivere smaak en de lichte, uitbundige en regelmatige schelp van vlekkeloos fonkelend wit parelmoer maken deze oester tot een echte Parel.

Fines de Claires Baudit-Chapon​

Haar bijzondere naam dankt deze oester aan haar gelijkenis met de steriele kip die men in Frankrijk ‘Chapon’ noemt. Ze heeft een intense, korte, verfijnde smaak die volledig in balans is. Deze geliefde, verfijnde smaak ontbreekt in de wilde oesters met hun meer jodiumachtige smaak. Ze heeft een hoog watergehalte en is nooit melkachtig.

Fine de Claire du Cap Horn Oesters Amsterdam Viswinkel Peter Tol

Fines de Claires du Cap Horn​

Het komen en gaan van deze zee zorgt ervoor dat het water altijd zuiver is, wat een fijne jodiumachtige smaak geeft aan de oesters. Door de aanwezigheid van algen in de claires kunnen de oesters een groene tot turquoiseblauwe kleur aannemen..

Fines de Claires Noirmoutier

Deze oester kunt u het hele jaar door eten, zonder dat ze melkachtig is. Het vlees is dik en vol in de mond. Deze oester heeft een zoutige smaak met een lange, pure nasmaak.

Tegenover de duinen en het dennenbos van Barbâtre wordt in de parken aan de oceaankant van het eiland deze oester gekweekt. In tegenstelling tot de meeste in de baai gekweekte oesters, heeft deze oester als bijzonderheid bijna geen voortplantingsperiode. De Spéciale ‘Pleine Mer’ groeit dan ook sneller en is ongeveer in 2 jaar klaar voor consumptie.

Oesters recepten

Uw oesters nog lekkerder met deze bijzondere recepten van
De Oesterparel.

Viswinkel Peter Tol Oesters Amsterdam drie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.