Previous slide
Next slide

Over vis

Verse vis is gezond, veel gezonder dan vlees. Vis is minder vet dan vlees, rijk aan eiwitten, vitaminen en onverzadigde vetzuren, zoals omega 3, en jodium, selenium en fosfor. Portugezen en Japanners, die veel vis eten, hebben minder te lijden van hart- en vaatziekten.

Verse vis heeft heel veel variatie in smaak. Verse vis is zeer licht verteerbaar. Verse vis is makkelijk te bereiden en staat zo op de (borrel)tafel. En verse vis is er voor elke portemonnee!

Verse vis kun je elke dag eten. Op een vers belegd broodje, als gezonde, lichte lunch, de 4-uur-vissoep, als hapjes bij een feestje. Een portie gebakken kibbeling voor de lekkere trek. Vis voor een snelle maaltijd of juist voor een paar bijzondere gangen bij een vorstelijk diner.

Wij hebben de mooiste vissen voor u op een rij gezet. Plus de belangrijkste kenmerken en tips hoe u de vis het beste kunt bereiden.

Vis bereiden

In vis zit visvocht dat de vis mooi sappig houdt. Het is dus belangrijk dat u het visvocht niet verliest als u de vis bereidt. Als u vis gaat bakken hebben wij voor u een gratis visbeslag. Voor het bakken spoelt u de vis af met koud water en dept u de vis droog. Vervolgens zout u de vis (licht) en laat u het zout ca. 10 minuten intrekken. Daarna smeert u de vis in met het beslag en bakt u de vis in olijfolie of roomboter.

Dorade

Dorade staat ook bekend als zeebrasem. Het is een perfect visje om te bereiden op een warme zomerdag, omdat er weinig werk aan zit.

Dorade heeft matig vet visvlees en is fijn van smaak door het eten van schaaldieren. U kunt Dorade stoven, bakken, grillen of frituren.

Heilbot

Heilbot levert stevig blank visvlees en is mild van smaak. Het dieet van de heilbot bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel.

Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd.

Aanbevolen hoeveelheid: 2 ons per persoon.

Mosselen

Vers is het devies. Wij zeggen dan ook: ‘deze mosselen zwemmen nog.’

Tilapiafilet

Tilapia is een kweekvis met een stevige, milde smaak. U kunt de filets bakken, stomen, grillen, pocheren of stoven. En door de stevige structuur van het visvlees is deze vissoort ook prima geschikt voor het bereiden van ovenschotels.

Tilapia kan met alle soorten groentes gecombineerd worden. Het tilapiavlees ziet er na het bereiden bijna zo uit als tarbot en is ook minstens zo sappig en smaakvol .

Verse zalm

Deze topkwaliteit Noorse zalm is een matige vette vis met stevigdieprozedvisvlees. De smaak van de zalm is zacht en iets vettig en zeer smaakvol. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart en bloedvaten en bovendien cholesterolverlagend werken. Daarnaast bevat de vis ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen..

Spéciales Prat-ar-Coum

U proeft een bijzondere combinatie van eerst zoet dan zout. Het is de ontmoeting tussen land en zee die aan de oesters uit Prat-ar-Coum hun eigenaardige en subtiele smaak geeft die lang in de mond blijft hangen. Een evenwicht dat tegelijkertijd de mildheid van de abers (zee-armen) weerspiegelt met de nootachtige smaak en de levendigheid van de oceaan die gekenmerkt wordt door de kracht van jodium. De oester is vlezig en crèmig als een bonbon, maar krokant tegelijkertijd.

Oesters uit Zeeland en Frankrijk

Fijnproevers kiezen altijd voor de platte Zeeuwse oesters. Haar smaak en elegante uiterlijk zijn ongekend. Na opening toont deze koningin onder de oesters een prachtige kleurschakering. De structuur van het oestervlees is romig, de smaak licht zilt en enigszins nootachtig, de bite perfect.

Roodbaarsfilet

Roodbaars is een matige vette, smakelijke vis met stevig vlees. Dat komt omdat de roodbaars diepzeegarnalen en haringen eet.

Lekker om te bakken, braden, grillen en te koken. Aanbevolen hoeveelheid: 2 ons pp.

Noordzee tong en sliptong

Tong en sliptong hebben een onmiskenbaar fijne en eigen smaak. Dat komt doordat deze vissen kreeftachtigen en schaaldieren eten.

Tong en sliptong zijn heerlijke vissen om te bakken, koken of te stoven.

Aanbevolen hoeveelheid: 2 sliptong of 1 tong per persoon.

Verse coquilles

Verse coquilles zijn een ware delicatesse. Ze zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Qua bereiding heeft de coquille niet veel nodig. Een goed gebakken coquille heeft een gekarameliseerd korstje en iets doorschijnend vlees dat heerlijk zacht is.

Bakken is niet altijd nodig, want superverse coquilles zijn ook rauw niet te versmaden. Bijvoorbeeld als carpaccio gesneden en gemarineerd in citroen.

Verse coquilles zijn de finishing touch voor elk culinair diner.

Huître Spéciale Gillardeau

De schelp is mooi wit en van prachtig parelmoer. De smaak is kruidig en zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is harmonieus vlezig, net als een biefstuk mals en krokant tegelijk.

Aan het einde van de 19e eeuw, is Henri Gillardeau, de oprichter van Gillardeau, al heel vroeg gepassioneerd door de platte oesters van Marennes. Dertig jaar later, met de hulp van zijn vrouw, vinden we hem aan het hoofd van een oesterkwekerij erkend door de moderne en dynamische bedrijfsvoering.
In de jaren 40, nemen Jean Gillardeau en zijn vrouw deze familiezaak over. In 1978 besluit Gérald Gillardeau ‘’Spéciales’’ oesters te produceren en te commercialiseren. Gérald Gillardeau produceert dit product, maar respecteert de methodes en de kennis van zijn voorvaderen. Ze selecteren hun oesters nog steeds met heel veel zorg: ze moeten een regelmatige vorm hebben, rond met een zeker volume.

Hollandse kabeljauwfilet en -haas (MSC)

Het vlees van de kabeljauw is intens wit en heeft een stevige structuur met een delicaat aroma. De smaak van kabeljauw is fijn. Heerlijk om te bakken, stoven of te koken. 

De alom bekende kibbeling wordt gemaakt van deze heerlijke vis en dient als basis voor een gezonde snack.

Deze vis is MSC-gecertificeerd zodat u zeker weet dat u vis heeft die duurzaam gevangen wordt.

Holtkamp garnalencroquetten

De echte! Gevuld met Noordzeegarnalen en kreeft en gemaakt volgens klassiek Holtkamp receptuur. De dunne, haast brosse korst en de glanzende ragout maken de croquet tot een ware publiekslieveling.

Scholfilet

Scholfilet is een magere visfilet met een vrij neutrale smaak. Scholfilet is een veelzijdige vis die met allerlei sausjes te bereiden is. Ze zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gebakken of gefrituurd worden. Verder zijn ze  geschikt om te koken, grillen, marineren en te stoven.

Verse schol

Deze vis is geschikt om te koken, grillen, marineren, bakken en te stoven
Aanbevolen hoeveelheid: 250 gram per persoon.
Per stuk ongeveer 250 gram.

Fines de Claires Noirmoutier

Deze oester kunt u het hele jaar door eten, zonder dat ze melkachtig is. Het vlees is dik en vol in de mond. Deze oester heeft een zoutige smaak met een lange, pure nasmaak.

Tegenover de duinen en het dennenbos van Barbâtre wordt in de parken aan de oceaankant van het eiland deze oester gekweekt. In tegenstelling tot de meeste in de baai gekweekte oesters, heeft deze oester als bijzonderheid bijna geen voortplantingsperiode. De Spéciale ‘Pleine Mer’ groeit dan ook sneller en is ongeveer in 2 jaar klaar voor consumptie.

Spéciales Geay

De smaak van deze oester heeft een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een smaak die lang in de mond blijft hangen.

De ontwikkeling van deze oester vereist een kweek van 3 jaar. Na een uiterst nauwkeurige selectie op basis van de vorm, ronding en dikte, wordt deze oester in de claires van Marennes-Oléron neergelegd. De Spéciale blijft 2 tot 6 maanden in de claire, bij een dichtheid van 10 oesters per m2.

Oester recepten

Uw oesters nog lekkerder met deze bijzondere recepten van
De Oesterparel.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.